Gaastra Spring Summer 2016 Collection

Gaastra Spring Summer 2016 Collection

Gaastra gaat door met het varen van haar ‘Fashion Follows Function’ koers en laat met de nieuwe SS16 collectie de evolutie en de ontwikkeling van het merk door de jaren heen zien. Met de Sport kledinglijn en de nieuwe breton Yachtclub- en Sailmaker kledinglijnen, staat de nieuwe Gaastra Spring/Summer 2016 collectie in het teken van een nieuw gevoel en reinvention.

Met de SS16 collectie kijkt Gaastra met haar designs terug op de grote en internationale evolutie die het merk heeft doorgemaakt sinds naamgever Douwe Gaastra in 1897 op 22-jarige leeftijd in Sneek een zeilmakerij begon. Groot geworden door de iconic pieces zoals de crew jacks, peacoats en polo’s doet Gaastra een eerbetoon aan deze pieces met een on-trend approach met nieuwe fits en designs. 

SPORT

De Sport collectie bestaat uit cleane en verfijnde looks met onverwachte twist in materiaalgebruik. Uiteenlopende materialen worden gemixt, zoals simpel katoen gecombineerd met glinsterend lurex en neopreen. Nautische colour blocking in stripes of triangle shapes refereren naar nautische signal vlaggen. Het basis kleurenpallet, wit en blauw, gemengd met diep geel geven de items een duidelijke nautische karakter. De collectie wordt aangevuld met de klassieke nautische pop kleuren zoals rood, oranje en groen. 

Voor de hoog zomer collectie worden lichtere stoffen gebruik en de pop kleuren aangevuld met sun faded brights voor het echte zomerse gevoel. Enkele onverwachtige wendingen in de hoog zomer garments zijn de bedrukkingen met technische rubber prints, het geometrische design gebaseerd op de spinnaker gebruikt in allover prints en de transparante rib stop die wordt gebruikt in het design van de jassen. 

KLASSIEKE YACHTCLUB LOOK & FEEL

Ook binnen de nieuwe en gekledere breton lijn Yachtclub zijn oude klassiekers zoals de Mariniere en de Peacoat in vele variaties opnieuw uitgevonden. Het onderscheidende design met een duidelijke nautische zeemanslook geeft items een echte jachtclub look en feel. ‘Cut and Sew’ staat hierbij centraal. De klassieke look wordt vertaald in een heldere uitstraling waar kaki en grijs tinten zijn toegevoegd aan de blauw en witte basis. De nautische pop accentkleuren lighthouse rood en tango oranje zorgen voor de klassieke look. 

AMBACHT EN SUN FADED   

De ambacht van Gaastra’s geschiedenis en het erfgoed van klassieke jachten komt duidelijk naar voren in de Sailmaker lijn. Onderzoek naar historische en ambachtelijke nautische elementen zoals touw, ankers, zeilen en windrozen zijn tot leven gebracht in een nieuwe en hedendaagse look. De collectie bestaat uit indigo tinten en verweerde en sun faded stoffen. Gedempte tinten in een combinatie van poeder pastels in roze, groen en blauw geven de Sailmaker collectie een casual en tijdloze look.

PACKSHOTS

mediabox.u-pr.nl
Inlog: UPRSS16
Wachtwoord: UPRSS16

Over Gaastra

Gaastra is het  internationale nautische  lifestyle merk met performance en casual collecties voor heren, dames en kinderen. Het merk, opgericht in 1897, startte als innovatieve zeilmakerij in Sneek en is uitgegroeid tot een merk met internationale allure. Gaastra is partner van internationale zeilevents waaronder Les Voiles de Saint Barth en sponsor van professionele zeilteams als het Quantum Racing Team. Ook op nationaal niveau heeft Gaastra een prachtig partnership; het merk is sponsor van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Gaastra is onderdeel van McGregor Fashion Group B.V. 

Voor meer informatie en afbeeldingen neemt u contact op met Joke Ploeg – Branding & PR – E: joke.ploeg@gaastra.nl – T: +31 (0)20 5038600 – M: +31 (0)6 10346824 –
www.gaastrastore.com


Online portal: http://gaastra.prezly.com/