Gaastra is klaar om het Verenigd Koninkrijk te veroveren

Gaastra is klaar om het Verenigd Koninkrijk te veroveren

Het nautische lifestylemerk GAASTRA blijft internationaal uitbreiden en gaat nu overzee om de markten van het Verenigd Koninkrijk en Ierland te veroveren. Gaastra heeft vorige week met succes zijn debuut in het VK gemaakt tijdens de MODA fashion fair in Birmingham. Nu het merk al in meer dan 20 landen aanwezig is, is het Verenigd Koninkrijk de logische volgende stap.

Donderdag 20 augustus 2015 — Al jaren is GAASTRA een gevestigd merk in de Benelux, Duitsland en Frankrijk, en stap voor stap realiseert GAASTRA enorme groei. In de loop der jaren heeft het merk zich al uitgebreid naar andere markten, zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Kort geleden zijn ook Rusland, Kroatië, Turkije en Scandinavië aan deze lijst toegevoegd. GAASTRA heeft recentelijk ook een winkel in Newport geopend (thuisstad van de bekende zeilrace America's Cup) om de Amerikaanse markt te verkennen. De markten van het VK en Ierland zijn de logische volgende stappen. 

STAP VOOR STAP

Al jaren is GAASTRA een gevestigd merk in de Benelux, Duitsland en Frankrijk, en stap voor stap realiseert GAASTRA enorme groei. In de loop der jaren heeft het merk zich al uitgebreid naar andere markten, zoals Frankrijk, Italië en Spanje. Kort geleden zijn ook Rusland, Kroatië, Turkije en Scandinavië aan deze lijst toegevoegd. GAASTRA heeft recentelijk ook een winkel in Newport geopend (thuisstad van de bekende zeilrace America's Cup) om de Amerikaanse markt te verkennen. De markten van het VK en Ierland zijn de logische volgende stappen.

PERFECTE TIMING EN OMSTANDIGHEDEN

Dit is het perfecte moment om naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland te gaan. CEO Oliver Frielingsdorf vertelt: “Alle ingrediënten zijn aanwezig om door te gaan en te versnellen, niet alleen wat betreft de producten die we aanbieden, maar ook met betrekking tot onze infrastructuur, logistiek en ons back-office.” In GAASTRA's strategie voor marktuitbreiding is het verband met water belangrijk. “Een merk als het onze, dat zo diep verweven is met zeilen, is van nature makkelijker te verkopen in landen of steden die echt een band met water hebben.

Het karakter en de situatie in de markten van het Verenigd Koninkrijk en Ierland vormen een perfecte match met GAASTRA”, aldus VK-vertegenwoordiger Jason Lynch. Omdat het eilanden zijn, zullen outdoor wateractiviteiten zeker aansluiten op de gezonde lifestyle die elk jaar populairder wordt. De markten van het VK & Ierland staan nu open voor een lifestylemerk met een echte geschiedenis en een nieuw aanbod van superieure zeiltechnologie in combinatie met buitengewone mode.

SUCCESVOLLE LANCERING BIJ MODA

Tijdens MODA heeft Gaastra zijn Lente/Zomercollectie 2016 gepresenteerd, die goed door het publiek werd ontvangen. “Je kon duidelijk zien dat het publiek geboeid was door het merk, de producten en de kwaliteit”, aldus Jason Lynch. De strategie voor de volgende stappen is om GAASTRA te introduceren bij de belangrijke grote spelers die GAASTRA op gelijke hoogte zullen plaatsen met de juiste merken.

GERICHT OP TOP VAN DE SECTOR

Strategische cliënten waarmee contact is opgenomen en waarmee GAASTRA in gesprek is, zijn: House of Fraser, Selfridges, Harvey Nichols, Liberty of London, NEXT, Shop Direct Brown Thomas in Dublin, John Lewis, ASOS, Flannels, Tessutti, HOOPERS, Ellis Brigham, Snow & Rock, Arnotts, ook in Dublin, Harrods, Cotswold en Blacks. Deze bedrijven staan aan de top van hun sector en hebben een bestaande klantenbasis die het erfgoed, de kwaliteit en het profiel van GAASTRA begrijpt en zich hierin kan inleven.

Het doel van GAASTRA voor de komende paar jaar is bij de beoogde retailers geloofwaardigheid opbouwen, bij gerenommeerde klanten een reputatie vestigen van professionele functionaliteit en commercieel ontwerp, en daarnaast onafhankelijke kwaliteitszaken op strategische locaties openen.

---

Een preview van de SS16 collectie: http://gaastra.prezly.com/gaastra-springsummer-2016-collection

Liz van Houten UPR