Gaastra Fall/Winter 16-17 collectie

Gaastra Fall/Winter 16-17 collectie

De GAASTRA ‘reinvention’-strategie die voor de collecties in 2016 is ingezet, werpt zijn vruchten af. Door de nieuwe koers wordt het merk steeds vaker opgemerkt door influencers. De nieuwe Fall/Winter 16-17-collectie is geïnspireerd op ‘The Elements’ en ‘Craftmanship’ en ziet er veelbelovend uit.

 

NIEUWE COLLECTIEOPBOUW EN FOCUS OP STIJLICONEN

De nieuwe collectieopbouw is afgestemd op zogenoemde ‘user moments’, zowel voor op het water als aan de wal. Door de samenstelling van de kledinglijnen SAILMAKER, YACHTCLUB en SPORT ontstond ruimte voor verdieping en reflectie. Vernieuwing, innovatie en productfocus staan centraal in de Fall/Winter 16-17-collectie. Ook is een gefaseerde leveringsplanning opgesteld en is de ijszeilcollectie geïntegreerd in het hoofdseizoen. Het merk staat voor een nieuw en trendy gevoel waar de combinatie functionaliteit en kwalitatieve mode de boventoon voeren. De stijliconen van GAASTRA zijn zorgvuldig opnieuw onder de loep genomen. Zij krijgen een nieuw platform. In de outerwear geldt dit voor de pea coat, de duffle coat, het deck jacket, de sailmaker parka en de crew jacket. Maar ook de nautischeblazer, het shirt en het poloshirt zijn vernieuwd. Dit resulteert in nieuwe pasvormen, beteremateriaalbewerking en verfijning in het logogebruik. Over het algemeen is er gekozen voor een sophisticated en trendy look.

SAILMAKER FW16 - 17 – Vintage en karakter

De GAASTRA SAILMAKER-collectie voert  terug op het erfgoed van GAASTRA en presenteert een  casual deklijn die ook vanuit een urban stijl gedragen kan worden. De collectie wordt uitgeleverd in 2 fasen en is ontstaan uit de liefde voor de geschiedenis van het merk en uit respect voor het vakmanschap.  De eeuwen oude geschiedenis in de zeilwereld vormen de inspiratie en resulteren in  gave kleding met een vintage en rijke verweerde persoonlijkheid. Binnen de collectie ligt de focus op unieke stukken in plaats van op een volledig collectieprogramma.  De eerste leveringsfase  is opgebouwd rond sun bleached  en gedempte kleuren zoals Red Rust, Faded Shrimp-roze, Storm Cloud-grijs, Winter White en Shampshire-roestgroen. Buoy-geel en Baikal-blauw vormen de pop kleuren in de tweede leveringsperiode.

Exclusieve schipperstruien capsule

SAILMAKER bevat een sterke knitwear-kern. GAASTRA presenteert speciale schipperstruien, geïnspireerd op het oud-Nederlandse erfgoed  van de visserstrui  tussen  1875-1930. Het zijn rijke breisels met specifieke rechtse en averechtse steken afkomstig uit de verschillende specifieke Nederlandse vissersdorpen. De collectie bevat de Noordwijk-pullover, de Stellendam-pullover, de Scheveningen-pullover en de Harderwijk-pullover.

Nieuwe pasvormen in broeken

Daarnaast is de broekencollectie binnen de Fall/Winter16-17-collectie sterk uitgebreid. In lijn met de ‘reinvention’-strategie brengt GAASTRA naast de vertrouwde modellen zoals de  Dagger  en de Deck Chino nieuwe pasvormen uit, zoals de comfort tapered Rocco voor mannen en de boyfriend fit Denia en de mid waist skinny Magna voor vrouwen.

 

YACHTCLUB FW16-17 – All American lifestyle

De GAASTRA YACHTCLUB-collectie is geïnspireerd op de levendige nautische jetset van de Newport Yacht Club op Rhodes Island, USA. NewPort wordt ook wel  the City by the Sea genoemd. De ‘preppy’ all american lifestyle zie je goed terug in de collectie. De kleuren zijn primair, de graphics klassiek en het materiaal puur, zuiver en fris. De collectie bestaat uit de traditionele ultieme klassiekers;  luxe gestreepte truien, slanke chino’s, nautische wollen blazers en een rijke collectie aan nautische poloshirts met lange mouw. Voor de dames is een gebreide poncho toegevoegd. Daarnaast ligt de nadruk op luxe artworks, wordt er veel gewerkt met koper lurex en komen subtiel verwerkte signaalvlaggen terug in de trimmings.YACHTCLUB is verdeeld in 2 leveringsfasen. Het basiskleurenpalet bestaat uit Baikal-blauw en White Pearl aangevuld met in de eerste drop diep Gulf Green en Ebony Brown-geel voor de heren en Pink Sea Flower voor de dames. In de tweede fase wordt de collectie opgefleurd met Shell Coral-oranje en Bay Blue.

 

SPORT FW16-17 – Sailing the rough seas

De inspiratie voor de GAASTRA SPORT-collectie ontstond uit de zoektocht naar innovatie voor een  van de meest beruchtste en zwaarste zeezeiltochten die een zeiler kan maken;  de tocht om Kaap Hoorn. Hier komen de twee oceanen, de Stille Oceaan en de Atlantische  Oceaan, gewelddadig samen, drijft de Antarctische kou binnen en overheersen stormen. ‘Sailing the rough seas’ bracht de inspiratie voor innovatie, vernieuwing en verbreding. De SPORT-collectie is uitgebreid en bestaat uit 4 leveringsfasen.  Nieuw dit jaar is de toevoeging van de  ijszeil/ski collectie aan de hoofdcollectie. De  materiaalbewerking is vernieuwd en er is gewerkt vanuit een layering principe voor optimale warmte en bescherming. Een outer layer jacket gecombineerd met een padded in-between jacket zorgt er voor dat de garments in alle seizoenen gedragen  kunnen worden. Verder maakt voor het eerst het nautische anorakmodel zijn entree in de collectie en is er gewerkt met nautische allover prints zoals de Artica black and white seascape print. Topkleuren in de collectie zijn Safety Yellow en Coral Fluo.

Contacteer ons
Over Gaastra

Gaastra is het  internationale nautische  lifestyle merk met performance en casual collecties voor heren, dames en kinderen. Het merk, opgericht in 1897, startte als innovatieve zeilmakerij in Sneek en is uitgegroeid tot een merk met internationale allure. Gaastra is partner van internationale zeilevents waaronder Les Voiles de Saint Barth en sponsor van professionele zeilteams als het Quantum Racing Team. Ook op nationaal niveau heeft Gaastra een prachtig partnership; het merk is sponsor van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Gaastra is onderdeel van McGregor Fashion Group B.V. 

Voor meer informatie en afbeeldingen neemt u contact op met Joke Ploeg – Branding & PR – E: joke.ploeg@gaastra.nl – T: +31 (0)20 5038600 – M: +31 (0)6 10346824 –
www.gaastrastore.com


Online portal: http://gaastra.prezly.com/